Over SchoolTV.sr

De website SchoolTV.sr is een project van de organisatie Dragon1 en van Surinamers.

Op SchoolTV.sr tref je videos, lesstof en proefwerken aan voor jou als leerling in het basisonderwijs en voortgezetonderwijs

Het doel is om jou als leerling te activeren, motiveren en ondersteunen je leerproces en denkproces.

Om maximaal gebruik te maken jouw tijd als leerling bieden we de videos, theorie en lesstof aan met behulp van Micro Learning technieken, flash cards, learn cards, klikbare diagrammen, testen en quizen.

Micro Learning gaat erom dat je een zeer kleine hoeveelheid lesstof aanbiedt om een leerling aandachtig en gemotiveerd te houden en dat er vaak herhalingen zijn.

Uit onderzoek van Mark Paauwe bij Dragon1 blijkt dat als je kinderen een denkbeeldige/virtuele dierentuin of hotel schetst met 100 gebieden of kamers en je laat ze steeds per gebied of kamer een game met 5 tot 10 dingen (na)doen en onthouden, ze na 1 maand de hele dierentuin of het hotel uit hun hoofd kennen.

De lesmodulen en tutorials zijn kleine stukken inhoud zodat je het makkelijker, beter en sneller kunt leren.

Wij zijn altijd op zoek naar partners die ons willen steunen. Mail daarvoor naar education@dragon1.com

Achter SchoolTV.sr zit een team van deskundigen die zich inzetten om basisonderwijs in Suriname voor iedereen en overal toegankelijk te maken.

SchoolTV.sr is ook bedoeld om de docenten in Suriname te ondersteunen in hun taak van het geven van het best mogelijke onderwijs aan leerlingen.

Wij vinden dat alle kinderen in de wereld recht hebben op toegang tot gratis onderwijs via internet. Ook speciale en bijzondere kinderen.

We streven bijvoorbeeld ernaar dat er veel luisterboeken komen en boeken in braille voor leerlingen.